Cursus

KERAMIEK VERA BERENDSEN

U kunt keramieklessen en workshops volgen in mijn atelier.

 

Op dit moment, seizoen 2015/2016 geef ik les bij Partis.

Vestiging Berlicum, Runweg 11b.

Donderdag: 19.30-22.00 uur

 

 

Cursus handvormen:

 

U bepaalt zelf wat u wilt maken en word individueel begeleid bij het realiseren van uw werk. Allerlei technieken kunnen aan bod komen: hol opbouwen, met plakken werken, decoreren, glazuren. Belangrijk is het plezier in het kleien. U zult ontdekken waar u goed in bent, wat u minder ligt en wat u juist uit moet buiten. Zo werkt u aan de ontwikkeling van uw eigen stijl. Ervaring met klei is niet nodig.

Uw werkstuk wordt gebakken. Daarna kunt u het nog decoreren en / of glazuren.

 

Informatie winter 2014/2015

Start woensdagochtend en/ of avond, 7 januari, van 9.30 tot 11.30 uur en van 19.30 tot 21.30 uur.

De cursus beslaat 12 lessen van twee uur.

De kosten zijn 228 euro. Dit is inclusief materiaal en bisquitstook.

Voor een glazuur stook (tweede stook) of werk wat u thuis heeft gemaakt rekent u (2,25 euro per kilo als het werk uit de oven komt) apart af. Het aantal deelnemers is van twee tot vijf personen.

 

 

Workshop 1

Mijn eigen werk kenmerkt zich door organische vormen die zijn opengewerkt. Deze techniek kunt u leren in een workshop (of in de cursus):

U maakt een holle vorm als begin. Bij aanvang van de workshop kunt u na wat uitleg aan de slag met door mij voorbereide lampionnetjes. (er is ruimte om zelf een vorm te maken of mee te nemen). De lampion komt uit twee malletjes. Als u een snelle werker bent of als u thuis verder wilt gaan kunt u om beurten een of twee extra lampionnen maken. Een serie is leuk of twee aan elkaar. U hebt twee handige tools nodig die ik voor u koop en die je na afloop mee neemt.

De workshop kan een vervolg krijgen als je het werk wilt komen glazuren.

De workshop bestaat uit 4 uur verdeelt over een lang dagdeel of met twee keer twee uur en een eenvoudige lunch. De kosten zijn 55 euro of 65 euro.

De workshop is uit te breiden naar een glazuurdagdeel (twee uur). Kosten 20 euro.

 

Planning:

Najaar 2014

Vrijdag 3 oktober; vol

 

Winter 2015:

Een dag in overleg

 

Workshop 2

 

U wilt graag eenmalig iets maken (bijv. kerstversiering, beeld, tegel, kado voor iemand ter gelegenheid van iets speciaals), met een groepje wat anders (2 tot 5 personen) komen doen. De kosten zijn voor een dagdeel van drie uur, 25 euro bij drie of meer. Bij twee personen, 30 euro. Dit is exclusief materiaal en bakken

 

Planning:

Een dag in overleg

 

Workshop 3

 

U maakt een schaal. De techniek heet incrustatie. U rolt een lap klei. Vervolgens rolt u met andere kleuren klei een versiering of afbeelding in de lap klei.

Doormiddel van een mal vorm je de schaal. Als de schaal stevig genoeg is kunt u nog een standring maken als dit nodig is.

Tijdens de tweede ronde, als de schaal gedroogd en gebakken is kunt u de schaal glazuren, dit is niet persee nodig.

De workshop duurt een dagdeel van drie uur voor de schaal. De kosten zijn 45 euro, vanaf drie personen.

 

 

Planning:

Een dag in overleg

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved